Power-to-X 27.06.2022 Hvordan sikrer samfundet lokal støtte til grøn energiproduktion? Milliardinvesteringer i nye brintbaserede brændstoffer skal gøre Danmark grønnere. Men hvordan forebygger man lokale konflikter, når nye produktionsanlæg skal opføres?
BEVILLING 10.05.2022 Skovbrande: Når naturen slår tilbage politisk Med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond vil antropologer undersøge, hvilke politiske spor de omfattende skovbrande i Amazonas i 2019 har trukket i Brasilien, Bolivia og Peru.
Debat 18.03.2022 En aldringsforskers huskeliste til en ny ældrelov Professor MSO Bjarke Oxlund giver i et indlæg i Kommunal Sundhed tre forskningsbaserede bud på, hvad det er vigtigt at huske i arbejdet med regeringens udspil til ny ældrelov.
Bevillinger 05.01.2022 Ny intervention skal styrke indsatsen mod diabetes i Vietnam Som ét af fire nye projekter støttet af Udenrigsministeriet med forskere fra Institut for Antropologi vil et stort sundhedsantropologisk projekt forstærke kampen mod diabetes blandt gravide kvinder i Vietnam.
Bevilling 25.11.2021 Forskningsprojekt vil knække koden bag grønne nabofællesskaber Med støtte fra VELUX FONDEN skal ny forskning afdække, hvordan man skaber grønne nabofællesskaber i boligforeninger, og hvilken effekt fællesskaberne har for den grønne omstilling og det sociale liv.
Interview 24.11.2021 Thomas Hylland Eriksen: Vi lever i en overophedet verden Den norske socialantropolog Thomas Hylland Eriksen er udnævnt til æresdoktor ved Københavns Universitet. I centrum for hans forskning står den ’overophedede globalisering’, som han her fortæller om i et videointerview.
Debat 16.11.2021 Sagen fra Gladsaxe viser, at løfter om værdighed i ældreplejen er tom snak Den seneste tids afsløringer om uværdig behandling af ældre på plejehjem viser, at løfterne om værdighed i den kommunale plejesektor klinger hult, skriver Bjarke Oxlund på Altinget.
Ny bevilling 11.11.2021 Nyt projekt går bagom de digitale omvæltninger i Sydafrika Med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond skal et nyt projekt undersøge de digitale techgiganters indtog i Sydafrika.
Det gode liv 10.11.2021 Livet med kronisk sygdom: Tre spørgsmål, vi stadig savner svar på Vi har brug for mere viden om, hvordan vi bedst hjælper patienter med kroniske lidelser til at få et bedre liv. Ayo Wahlberg, der netop har afsluttet et stort projekt om kronikere, efterlyser nye initiativer.
Debat 01.11.2021 Gid snobberi og geografi var vores største uddannelsespolitiske problemer I stedet for at rykke rundt på uddannelsespladserne burde uddannelsespolitikken bl.a. fokusere på unge uden uddannelse, skriver Bjarke Oxlund i et debatindlæg i Altinget.
25.10.2021 Æresdoktor Thomas Hylland Eriksen Ansatte, studerende og andre interesserede er hermed inviteret til denne Special Edition af Instituttets Dag, den 11 november 2021, på Institut for Antropologi.
Bevilling 20.10.2021 Nyt projekt kortlægger ulovlig minedrift og global miljøkriminalitet Med små 12 mio. kroner fra DFF vil forskere fra Københavns Universitet undersøge, hvordan mineraler bliver ulovligt udvundet i Ghana, ender i teknologiske produkter for siden at blive dumpet som affald samme sted.
Interview 20.09.2021 Professionalisering: Arbejdsmarkedet har fået øjnene op for antropologer Hanne O. Mogensen er sammen med Steffen Jöhncke bogaktuel med ’Antropologien på arbejde’. Bogen portrætterer et fag, der i disse år træder i karakter uden for det akademiske miljø.
Kronik 31.08.2021 Bankerne svigter de hjemløse groft Det kontantløse samfund er en udfordring for hjemløse, der afhænger af kontanter. Det må bankerne tage mere hensyn til. Camilla Ida Ravnbøl er postdoc ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Maja Løvbjerg…
Studieliv 27.08.2021 Velkommen (tilbage) på campus Institut for Antropologi byder velkommen til bachelor- og kandidatstuderende med velkomstarrangementer i forbindelse med semesterstart.
NETVÆRK 03.06.2021 Grønt netværk skal styrke tværfaglig forskning i grøn omstilling Et nyt forskernetværk vil samle forskere på tværs af institutter og fakulteter for at styrke forskningen i den grønne omstilling.
POST-CORONA 27.05.2021 Studerende vil styrke sociale aktiviteter med nye online-platforme Med en ny online-vidensbank og kalender vil en gruppe af studerende styrke det tværfaglige og sociale miljø på tværs af Københavns Universitet.
Udgivelse 27.04.2021 Ny udgivelse kortlægger løsninger på nabostøj for bolig- og byggebranchen Der er brug for at tænke nyt og på tværs af fagligheder i hele bolig- og byggebranchen, hvis vi skal kunne hjælpe de mange danskere, der er generet af nabostøj. Det er hovedbudskabet i en ny og gratis online-bog.
Debat 15.04.2021 Aldersdiskrimination er et globalt problem En ny global rapport sætter fokus på aldersdiskrimination, der kan have væsentlige konsekvenser for den enkelte person. Derfor skal vi fortsat kaste lys over problemet, skriver professor (MSO), Bjarke Oxlund.
Dansk forskning 14.04.2021 Antropologi fra byggepladsen til håndboldbanen og tredjesal midtfor Hvordan kan antropologi bidrage til danske samfundsudfordringer? Seks casestudier stiller skarpt på antropologiens rolle i samfundet.