Samarbejde og impact

Drops of impact

Verden omkring os står over for store udfordringer: intensiverende klimaforandringer, miljøforringelse, globale pandemier, voksende sundhedsbehov, ændrede demografier, voldelige konflikter, tvungen migration, stigende socio-økonomisk ulighed samt strukturelt indlejrede former for diskrimination. Antropologisk forskning og antropologiske kompetencer er afgørende for at imødegå disse udfordringer.

Ved Institut for Antropologi er vi på forkant med grundforskning, og vi stræber efter at gøre vores viden tilgængelig for samfundet. I vores forskning samarbejder vi med mennesker og grupper samt private organisationer og offentlige institutioner for at generere ny viden om samfundet.

En stor del af den viden, som udgør grundlaget for vores liv, kommer fra forskning. Ny antropologisk viden kan ændre måden, vi som samfund tænker eller handler i forhold til specifikke udfordringer. Indflydelsesrig forskning påvirker love, politikker og retningslinjer, og ændrer institutionelle praksisser. Forskningens påvirkning kan også ses, når samfundet tager vores eksperter i brug i råd, nævn og offentlige medier.

Hvis man ønsker at samarbejde med vores forskere, er man velkommen til enten at kontakte dem direkte eller kontakte koordinatorerne af vores forskningsgrupper:

CAMP - Kultur, mobilitet og magt

HALC - Health and Life Conditions Research Group

NEC - Natur, miljø og klima 

OREO - Organisation and Economy

Antropologisk forskning med samfundsmæssig impact