Udgivelse 27.04.2021 Ny udgivelse kortlægger løsninger på nabostøj for bolig- og byggebranchen Der er brug for at tænke nyt og på tværs af fagligheder i hele bolig- og byggebranchen, hvis vi skal kunne hjælpe de mange danskere, der er generet af nabostøj. Det er hovedbudskabet i en ny og gratis online-bog.
Debat 15.04.2021 Aldersdiskrimination er et globalt problem En ny global rapport sætter fokus på aldersdiskrimination, der kan have væsentlige konsekvenser for den enkelte person. Derfor skal vi fortsat kaste lys over problemet, skriver professor (MSO), Bjarke Oxlund.
Dansk forskning 14.04.2021 Antropologi fra byggepladsen til håndboldbanen og tredjesal midtfor Hvordan kan antropologi bidrage til danske samfundsudfordringer? Seks casestudier stiller skarpt på antropologiens rolle i samfundet.
Sundhed 25.03.2021 Vi må gentænke sundhedssektoren og sætte mere fokus på livskvalitet KU's internationale konference om kroniske lidelser viste, at der er stigende interesse for patienters hverdagsliv. Opgaven er nu at gøre bedre livskvalitet til en prioritet, vurderer Ayo Wahlberg, én af hovedkræfterne…
Kommentar 11.03.2021 Militsleder er dømt, men i det nordlige Uganda har krigen og nødhjælpen et eget efterliv Når konflikter rammer, rykker nødhjælpen ind – og med den donorers opmærksomhed og finanser. Hvad sker der, når konflikten rinder ud, og penge og projekter forsvinder?
Debat 11.03.2021 Ghanas forsvar har brug for mere hjælp i kampen mod pirater Det er afgørende, at den danske regering prioriterer en øget civil og militær indsats i Vestafrika, skriver Rikke Haugegaard i Altinget.
Debat 10.03.2021 Vi skal lære at leve med mange sygdomme – også covid-19 Hvis der er én lektion, vi skal tage med os fra det foregående år, er det, at vi må vænne os til et liv, hvor vi ikke kun skal håndtere covid-19, men mange sygdomme samtidig, skriver Ayo Wahlberg.
Konference 24.02.2021 Københavns Universitet samler antropologer fra hele verden for at diskutere kroniske lidelser Med tæt på 500 deltagere bliver konferencen Chronic Living den 4.-6. marts én af de største sundhedsantropologiske begivenheder nogensinde.
Erhvervssamarbejde 09.02.2021 Biotekvirksomhed finansierer forskningsprojekt om diversitet I samarbejde med Genmab skal et nyt antropologisk postdoc-projekt på Institut for Antropologi nu undersøge og udvikle virksomhedens arbejde med at sikre diversitet og inklusion i sin rekruttering og arbejdskultur.
Medietække 05.02.2021 Samfundsforskere er de mest citerede eksperter i medierne 10 ud af de 50 mest benyttede eksperter i 2020 har deres gang på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, viser en ny opgørelse. Herunder en antropolog.
Nyansættelse 29.01.2021 Ny leder af Etnografisk Eksploratorium vil sætte spot på vores digitale hverdag Karen Waltorp skal som nyansat lektor ved Institut for Antropologi styrke den antropologiske forskning i vores digitale hverdagsliv og skabe rum for den mere eksperimenterende antropologi.
Udgivelse 26.01.2021 Ny håndbog giver 12 konkrete råd om nabostøj En ny, gratis håndbog om nabostøj formidler 12 gode råd til, hvordan beboere, bestyrelser og administratorer kan håndtere de udfordringer, der opstår, når naboens hverdagslyde bliver til generende støj.
Dødsfald 05.01.2021 Mindeord: Niels Fock (1927-2020) Niels Fock, en bærende kraft bag opbygningen og udviklingen af Institut for Antropologi, er gået bort.
Bevillinger 17.12.2020 Fondsstøtte til to forskningsprojekter To forskere tilknyttet Institut for Antropologi, Helene Risør og Vibe Nielsen, har fået fondsstøtte til henholdsvis et forprojekt om revolutionære bevægelser i Sydamerika og et fellowship på University of Oxford.
Prisvinder 09.12.2020 Antropolog vinder pris for bedste speciale om Rigsfællesskabet Annika Isfeldt har vundet prisen for det bedste universitetsspeciale om Rigsfællesskabet med et speciale om udviklingen af den færøske turistsektor.
Julekalender 01.12.2020 Premiere: Antropologisk julekalender I dagene op til jul vil forskere tilknyttet Institut for Antropologi dele deres antropologiske yndlingsværker på instituttets Facebook-side.
Diagnoser 30.11.2020 Ny model skal hjælpe til hurtigere behandling af kræftsyge børn Forskere ved Rigshospitalet og Institut for Antropologi har udviklet en ny diagnostisk model, som kan forklare den ind imellem kringlede proces hen mod en diagnose af børn med kræft.
Klima 27.11.2020 Projekt skal skabe nye fortællinger om fremtidens åbne landskaber Med støtte fra VELUX FONDEN vil et stort forskningsprojekt stille skarpt på den mest klimabelastende landbrugsjord og afdække lokale fortællinger om det åbne landskab.
Udnævnelse 13.11.2020 Stine Krøijer udpeget til ekspertgruppe bag naturnationalparker Lektor Stine Krøijer er blevet udpeget til en videnskabelig arbejdsgruppe, der skal rådgive Naturstyrelsen om etableringen af landets to første naturnationalparker.
Corona 09.11.2020 Gåture med fagligt indhold skal kompensere for corona-restriktioner Alle studerende ved Institut for Antropologi får nu mulighed for at deltage i ugentlige vandreture med uformelle faglige samtaler som modvægt til corona-restriktionerne.