24. april 2023

Atreyee Sen modtager pris for bedste videnskabelige artikel

Pris

Lektor Atreyee Sen får som den første prisen for bedste publicerede artikel i tidsskriftet Critical Asian Studies. Artiklen undersøger moralsk overvågning og kontrol i den indiske metropol Mumbai.

Portræt af Atreyee Sen
Atreyee Sen. Foto: KU

Hvilke socioøkonomiske faktorer ligger bag fremvæksten af selvtægtsgrupper i Mumbai, hvor ’respektable kvinder’ forsøger i at rense bybilledet for det, de opfatter som seksuel vulgaritet i det offentlige rum? Og hvordan bliver politiets magtmonopol og autoritet udfordret af den moralske aktivisme, der er rettet mod unge par, som bliver taget i intime situationer i byens fattige og perifere områder?

Disse spørgsmål står i centrum for artiklen ’No City for Lovers: Anti-Romeo Squads, Resistance, and the Micro-politics of Moral Policing in an Indian City’, der netop er kåret som vinder af tidsskriftet Critical Asian Studies' nye pris for årets bedste artikel.

Årets prisvinder er udvalgt af et tværfagligt bedømmelsespanel, som i sin prisbegrundelse fremhæver artiklens empiriske rigdom og det brede spektrum af videnskabelige temaer, den berører. Panelet lægger desuden vægt på, at Atreyee Sens arbejde gør det muligt at teoretisere om tværkulturelle fænomener som modstand, modstandsdygtighed og lokal tilknytning uden at ende i jargon eller blive løsrevet fra den lokale virkelighed, som artiklen undersøger.

Endelig bliver det fremhævet, at artiklen bidrager til en diskussion af sit tema på tværs af fagområder, fortolkningsrammer og forskningsfokus.

Læs artiklen her: ‘No City for Lovers: Anti-Romeo Squads, Resistance, and the Micro-politics of Moral Policing in an Indian City’

Kontakt

Atreyee Sen
Lektor, Institut for Antropologi
E-mail: Atreyee.Sen@anthro.ku.dk
Telefon: 35 33 38 82

Emner

Læs også