11. oktober 2019

Kan ulighed blive en barriere for grøn omstilling?

Klima

Til en debat i BLOXHUB i forbindelse med C 40 deltog antropologer, sociologer, klimaforskere og et hold af studerende på antropologi. Emnet var grøn omstilling.

Et hold studerende på antropologi har arbejdet med emner som madspild, tøjforbrug, klimasikring og smarte teknologier i undervisningen og med feltarbejder i København og omegn. Til arrangementet ‘Diversity in the Sustainable City of Tomorrow’  fremlagde de studerende blandt andet eksempler om høje priser på bæredygtigt tøj og på bæredygtige men dyre boligområder.  Simon Lex, der er adjunkt på Institut for Antropologi og underviser de studerende på antropologi, var medarrangør af arrangementet:

- De studerede beskrev fremtidige scenarier for bæredygtige tiltag med negative sociale konsekvenser, der gav inspiration til paneldebatten og diskussionen med de fremmødte deltagere, siger han.

Antropolog Henrik Hvenegaard modererede debatten.

Arrangementet ‘Diversity in the Sustainable City of Tomorrow’ – one person’s sustainability may be another person’s inequality’ forsøgte netop at sætte uligheden til debat som barriere og sætte gang i en samtale om, hvordan man kan løse nogle problemstillinger blandt andet for at sikre, at der er folkelig opbakning til at gennemføre tiltag i forbindelse med den grønne omstilling.

- Skal vi sikre bæredygtige byer og samfund må den grønne omstilling og social retfærdighed gå hånd i hånd, og det var præcis det, de studerende var med til at sætte på dagsordenen til debatten i forbindelse med C40, siger Simon Lex.