Kæmper for udsatte grønlændere

Mille Schiermacher er projektleder i Det Grønlandske Hus, hvor hun arbejder med at forebygge udsathed blandt grønlandske borgere i Danmark. "For mig har det været en fordel at jeg tidligt på studiet valgte et specialiseret område inden for antropologien"

Hvad består dit arbejde i?
Jeg er projektleder i Det Grønlandske Hus, Rådsmedlem i Rådet for Socialt Udsatte, samt rådsmedlem i Københavns Udsatteråd. Jeg arbejder til dagligt med tiltag, der skal forbygge udsathed blandt grønlandsk borgere i Danmark.

Hvordan anvender du antropologien i dit arbejde?
Jeg bruger antropologien i den måde jeg anskuer og arbejder med at løse de mange problemstillinger som mit arbejde er fyldt af i kraft af de komplekse forhold, der er imellem det grønlandske og det danske samfund.

Er der en sammenhæng mellem dine konkrete studier på IA og det arbejde du laver nu?
Jeg skrev speciale om udsatte grønlændere i 2010, og grundlagde meget af min viden og netværk i den proces. Jeg får stadig mange henvendelser fra studerende og fagfolk om mit speciale, selvom det efter min egen optik er blevet lidt forældet med tiden.
Jeg havde et udvekslings ophold ved universitetet i Nuuk, og jeg begyndte at specialisere mig inden for mit nuværende felt, allerede fra min bachelor og gennem hele kandidaten.

Har du et godt råd til unge, der overvejer at læse antropologi?
For mig har det været en fordel vælge et specialiseret området inde for antropologien tidligt på studiet. Så hvis du har en interesse for et særligt område, så hold fast det den -man kommer længere ved at vide meget om noget, fremfor lidt om det hele.