11. juli 2024

Grøn samfundsteori – tanker til en økologisk krisetid

Stine Krøijer, lektor på Institut for Antropologi, har sammen med Simon Kjær Hansen og Lars Tønder, redigeret bogen ’Grøn samfundsteori – tanker til en økologisk krisetid’, der er udkommet på Hans Reitzels Forlag.

Bogen introducerer til et bredt udsnit af de vigtigste tænkere, debatter og bevægelser, der beskæftiger sig med aktuelle økologiske kriser såsom klimaforandringer, artstab, forsuring af verdenshavene, forurening af drikkevand, ekstremt vejr og udpining af jord.

Det sker i tre hoveddele med fokus på henholdsvis de grønne tænkere, de grønne debatter og de grønne praksisser. Målgruppen er bl.a. studerende, elever på de samfundsfaglige og humanistiske fagområder og andre interesserede, der søger overblik over og nye indsigter inden for den grønne tænkning.

Antologien er sammensat af bidrag fra i alt 30 forfattere, hvoraf postdoc Inge-Merete Hougaard, lektor Quentin Gausset, lektor Cecilie Rubow og professor emeritus Kirsten Hastrup alle er tilknyttet Institut for Antropologi.

Inge-Merete Hougaard har skrevet et kapitel om teknologiens rolle i den grønne omstilling, Quentin Gausset har bidraget med et kapitel om grønne fællesskaber og Cecilie Rubow har skrevet et kapitel om naturens magi og økoreligiøsitet. Antologien afsluttes med et kapitel om klimaretfærdighed, sprog og den grønne fremtid, skrevet af Kirsten Hastrup.

Den filantropiske forening Realdania har støttet udgivelsen økonomisk.

Læs mere hos forlaget: Grøn samfundsteori – tanker til en økologisk krisetid

Emner