Uddannelser – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Antropologi > Uddannelser

Interesseret i Antropologi ?

Herunder kan du finde link til de forskellige uddannelsesaktiviteter Institut for Antropologi tilbyder. Husk du altid er velkommen til at tale med studievejledningen om dine muligheder.

Bacheloruddannelsen i Antropologi
Bacheloruddannelsen i Antropologi er en 3-årig uddannelse, der sigter mod generelle kundskaber i antropologi og berettiger til titlen B.A. i antropologi. Læs mere om bacheloruddannelsen i antropologi på studier.ku ved at følge titellinket. Find mere information om bacheloruddannelsen ved at følge links til højre på siden.

Kandidatuddannelsen i Antropologi / MSc in Anthropology
Kandidatuddannelsen i Antropologi er en 2-årig uddannelse, der sigter mod en teoretisk videreuddannelse, tematisk og regional specia­lisering og erfaring i forskningsmetoder. Kandidatuddannelsen kan læses både på dansk og engelsk. Antropologi udbyder to specialiseringslinjer på kandidatuddannelsen, specialisering i virksomheds- og organisationsantropologi og specialisering i sundhedsantropologi. Specialiseringslinjerne er en mulighed for at få en målrettet profil på din kandidatuddannelse og dit kandidatbevis.

Bemærk at fra 1. september 2014 indføres der adgangsbegrænsning på kandidatuddannelsen i antropologi. Der vil kun være 105 ledige studiepladser pr. årgang, hvorfra nyuddannede bachelorer i antropologi fra København Universitet har forrang (jf. retskrav til nyuddannede bachelorer). Ansøgere til de resterende pladser vil blive udvalgt på baggrund af motiveret ansøgning og fagligt standpunkt.

Masteruddannelsen i Sundhedsantropologi
Masteruddannelsen i Sundhedsantropologi er en to-årig deltidsuddannelse, der giver de studerende kompetencer til at belyse de sociale og kulturelle dimensioner af sygdom og sundhed.

Merit- og tilvalgskurser
Institut for Antropologi udbyder en lang række kurser målrettet tilvalgs- og meritstuderende.

Folkeuniversitetet
Undervisere fra Institut for Antropologi underviser også på Folkeuniversitetet. I denne folder kan du se eksempler på antropologiske kurser, der udbydes på Folkeuniversitetet.

Jobmuligheder
Det antropologiske arbejdsmarked er meget dynamisk og antropologerne går hele tiden nye veje. Forskning og undervisning er stadig vigtige områder for beskæftigelse, men i dag er langt de fleste antropologer ansat uden for universiteterne. Her har vi samlet et par interviews, der forhåbentlig giver et indblik i, hvor mange forskellige slags stillinger antropologer kan besidde.