Lancering af temanummeret 'Innovation' - Tidskriftet Antropologi – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Om instituttet > Arrangementer > Lancering af temanumme...

Lancering af temanummeret 'Innovation' - Tidskriftet Antropologi

Hvordan interagerer en koreansk udviklet robot med et dansk sundhedspersonale? Hvorfor er sammensætninger af design og antropologi en stærk og innovativ cocktail? Hvordan bliver det at innovere et politisk motiveret forsøg på at "kolonisere" fremtiden? Hvorfor kan innovation være et forbandet og destruktivt fænomen? Og hvordan bevarer tyrkiske musikere kulturelle traditioner i musikkens improvisatoriske nyskabelse? 

I kommende dobbeltnummer af Tidsskriftet Antropologi behandler antropologer ovenstående spørgsmål, som på forskellig vis knytter sig til innovation. Nummeret indeholder også analyser af offentligt ansattes brug af velfærdsteknologier, forandringsprojekters konstruktive og destruktive betydninger samt kigger på, hvordan leg kan være et rum for nye virkeligheder og temporaliteter. Nummeret inkluderer derudover også en række praktiske bidrag, hvor antropologer beskriver og diskuterer deres arbejde med innovation og antropologi. 

I forbindelse med lanceringen af dobbeltnummeret inviterer Antropologiforeningen til et seminar, hvor flere af forfatterne fremlægger deres syn på innovation. Der er også inviteret praktikere fra bl.a. Opfinderrådgivningen, som forklarer, hvordan antropologi bliver anvendt i innovative arbejdsprocesser. 

Program

  • Velkomst: Inger Sjørslev, Københavns Universitet
  • Innovation og antropologi: Simon Lex, Københavns Universitet
  • Babyrobotter og innovationens politik – og antropologiens politiske forpligtelse?: Mia Krogager og Kasper Tang Vangkilde, Aarhus Universitet
  • Designantropologi: Christoffer Nejrup, Dansk Design Center
  • Midt i legen: Birgitte Gorm Hansen, Københavns Universitet
  • TBA: Kasper Birkeholm Munk, Opfinderrådgivningen 

Find begivenheden på facebook her.