21. maj 2019

Simon Lex deltager i globalt netværk om fremtidens bæredygtige byer

Bæredygtighed

Antropolog Simon Lex vil bidrage med viden om sociale, organisatoriske og tekniske omstændigheder i bæredygtig byudvikling i nyt globalt netværk af forskere.

Antropolog Simon Lex er blevet inviteret til at deltage i et netværk om bæredygtig byudvikling, der blandt andet forventes at bidrage med deres resultater til DAVOS, The World Economic Forum, til næste år.  Forskere fra universiteter som Stanford, Tsinghua og Yonsei deltager også i netværket. De tre initiativtagere er: Lee Hun Jai (Yeosijae, Sydkorea), Ban Ki-moon (tidligere generalsekretær for FN) og Kim Yong-Hak ( Yonsei University, Sydkorea). Netværket er forankret ved et nyt forskningscenter i Songdo, Sydkorea.

- Jeg kommer med en tværfaglig tilgang, som kobler indsigter fra konkrete sociale, politiske og tekniske omstændigheder i den bæredygtige byudvikling i Danmark. Det praktiske perspektiv er et vigtigt input i et felt, der tit bygger på visioner om fremtidens teknologisystemer, som ser flotte ud i den digitale animation, men som sjældent fungerer, når de skal anvendes i den virkelige verden, siger Simon Lex, adjunkt ved Institut for Antropologi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Simon Lex er en del af Center for Sustainability and Society og undersøger i sit nuværende forskningsprojekt blandt andet energifællesskaber i Nordhavn, hvor borgere og organisationer via nye teknologier skal kunne dele overskydende vedvarende energi.

Læs mere om forskningen her