Professor Michael Jackson bliver æresdoktor ved KU – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Om instituttet > Nyheder > Professor Michael Jack...

10. november 2016

Professor Michael Jackson bliver æresdoktor ved KU

Tidligere professor ved Institut for Antropologi Michael Jackson bliver æresdoktor ved Københavns Universitet på grund af sit langvarige, nyskabende og værdifulde arbejde for antropologien

Harvard-professor og tidligere professor ved Institut for Antropologi bliver æresdoktor ved Københavns Universitet. Det sker i forbindelse med universitetets årsfest den 18. november.
Professor Jackson indstilles til titlen som æresdoktor på grund af sit langvarige, nyskabende og værdifulde arbejde for antropologien.

- Professor Jacksons feltarbejde har været med til at udvikle antropologien på væsentlige punkter. Han var en af de første inden for antropologien til at udforske emnerne vold og lidelse, og han har udgivet en lang række indflydelsesrige bøger om religion, migration, intersubjektivitet og eksistentialisme. Han har skrevet om det sociale på innovative og banebrydende måder, og han har været en af de ledende kræfter i at udvikle en fænomenologisk tilgang inden for antropologien. Han er en yderst produktiv akademiker og en af de mest indflydelsesrige antropologer i sin generation, siger Professor ved Institut for Antropologi Henrik Vigh, der har indstillet Michael Jackson til titlen.

Formet generation af studerende

Professor Michael D. Jackson var først gæstelektor og siden professor ved Institut for Antropologi i perioden 1999-2005. Her har han været stærkt medvirkende til at forme en hel generation af studerende, og hans metodiske tilgange går igen i mange Ph.D.-afhandlinger og artikler.
Professor Jackson har en grad i antropologi fra Victoria University of Wellington og fra University of Auckland, New Zealand. Derudover har han en Phd fra Cambridge i England. Professor Jackson har været ansat ved universiteter i både Europe, USA og Australien. Han er i dag professor på Harvard Universitet