Ph.d.-studerende får poster-pris for projekt om socialt entreprenørskab – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Om instituttet > Nyheder > Ph.d.-studerende får p...

31. oktober 2018

Ph.d.-studerende får poster-pris for projekt om socialt entreprenørskab

Pris

Maia Ebsen, ph.d-studerende ved Institut for Antropologi, har for nylig modtaget en pris for sin poster om sit forskningsprojekt 'The Business of Ethics among Social Entrepreneurs in Denmark.'

Hvordan finder socioøkonomiske virksomheder balancen mellem at påtage sig et socialt ansvar og drive en forretning? Maia Ebsen undersøger i sit ph.d. projekt et stigende fokus på moralsk og socialt ansvar blandt virksomheder. Til et Etnografisk Symposium på Copenhagen Business School har hun for nylig fået en pris for sin poster om projektet 'The Business of Ethics among Social Entrepreneurs in Denmark.'

- Der er i disse år en stigende interesse for virksomheder, der har et eksplicit fokus på samfundsansvar. Denne diskussion er selvfølgelig ikke ny i Danmark, men med voksende globale udfordringer som for eksempel klimaforandringer og global ulighed, er der igen kommet fokus på, hvordan erhvervslivet skal bidrage til at løse disse udfordringer. Vi ser det både i de store virksomheders fokus på Corporate Social Responsibility (CSR) og blandt initiativer som socioøkonomiske virksomheder, som jeg fokuserer på i mit forskningsprojekt, siger Maia Ebsen, ph.d.-studerende ved Institut for Antropologi.

Gennem et længerevarende feltarbejde i en socioøkonomisk virksomhed i København, vil Maia Ebsen undersøge, hvordan hverdagen ser ud i en socioøkonomisk virksomhed, og hvordan denne adskiller sig fra en almindelig virksomhed. Hun vil dermed studere hvilke oplevelser, motivationer og håb, de ansatte knytter til denne virksomhedsform. Herigennem håber hun at kunne bidrage med en mere nuanceret forståelse af, hvordan en virksomheds sociale ansvar bliver forstået og forvaltet.