6. november 2018

Forskere undersøger social infrastruktur for international organiseret kriminalitet

DR P1

Professor Henrik Vigh fortæller i P1 Orientering om feltarbejde i Tanger, Marokko, i forbindelse med forskningsprojektet 'Criminal Entanglements'.

Professor Henrik Vigh, Institut for Antropologi,  fortæller i P1 Orientering om at være i felten som kriminolog og interviewe informanter, der har som levevej at smugle cannabis og kokain ind i Europa.  Forskerne har undersøgt den sociale infrastruktur for organiseret kriminalitet i Tanger, Marokko, og de er netop hjemvendte fra feltarbejdet.

-  Det er mange små led i kæder, der bliver flettet sammen, og de samme folk, der smugler mennesker, er engageret i at smugle hash og engageret i at smugle kokain. Så der er en form for sammenvævning af de forskellige flows, forklarer Henrik Vigh til P1 Orientering.

Hør mere i P1 Orientering her (cirka 1 time og 23 minutter inde)

Transnational kriminalitet er en stor samfundsmæssig udfordring, og smugling af både stoffer og mennesker er i vækst på verdensplan.  Henrik Vigh leder forskningsprojektet 'Criminal Entanglements', der løber fra frem til udgangen af 2021.

Gennem et omfattende etnografisk studie vil forskerne undersøge smuglingen af blandt andet ulovlige stoffer, og hvordan disse bevæger sig fra Vestafrika gennem Marokko til Spanien, Frankrig og videre ud i Europa.

Projektet er blevet bevilliget 15 millioner kr. af European Research Council gennem et ERC Grant til professor Henrik Vigh.

Læs mere: 15 millioner til projekt om international organiseret kriminalitet