28. juni 2019

Pantsamlere på Roskilde-festival og digital økonomi

Digital økonomi

I en ny podcast hos AnthroPod tager de to antropologer Camilla Ravnbøl og Marie Kolling på Roskilde festival, der siden 2017 har været kontantløs, for at følge pantsamlerne.

Ny podcast fortæller om udviklingen hen imod et kontantløst samfund, og hvordan det kan påvirke udsatte grupper, som ikke har adgang til den digitale økonomi. De to antropologer Camilla Ravnbøl og Marie Kolling tager på Roskildefestivallen, der siden 2017 har været kontantløs for at følge pantsamlere.

Antropologerne bidrager begge til det nye forskningsprojekt After Money What is Debt?  Om kontantløshed, fattigdom og gæld.

På Roskilde festival følger de pantsamlere, som forsørger deres familier i Rumænien ved indtægter fra returpant, og som skal begå sig i det nye kontantløse system. Det er ikke uden problemer, men viser sig også at have uventede fordele.

Podcasten har to bonus-episoder, hvor Atreyee Sen, der er leder af forskningsprojektet og lektor i antropologi ved Københavns Universitet, og Gustav Peebles, lektor i antropologi ved The New School i New York, formidler globale perspektiver på digitaliseringen af penge og dets sociale konsekvenser.

Lyt til podcasten hos AnthroPod her

Læs mere om forskningen i digital økonomi her: Ændrer digital økonomi fattige familiers gæld?

Se en kort podcast-trailer her: