Antropologistuderende giver medicinalvirksomhed vigtige nye indsigter om patientinddragelse – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Om instituttet > Nyheder > Antropologistuderende ...

25. maj 2016

30 antropologistuderende har i 8 uger samarbejdet med medicinalvirksomheden LEO Pharma om at udvikle virksomhedens organisation og patientinddragelse. Virksomheden betegner samarbejdet og dets resultater som yderst værdifuldt

"Meget værdifuld ny viden og konkrete forslag" og "nogle af de bedste indsigter i patientinddragelse". LEO Pharma var mildest talt begejstrede over de resultater 30 antropologistuderende i slutningen af marts kunne præsentere ovenpå et otte ugers samarbejde med medicinalvirksomheden. Projektet blev startet med ønske om at udfordre eksisterende praksisser og indgyde ny innovation, kreativitet og antropologiske metoder i afdelingen Early Research i Leo Pharma. Virksomheden er i gang med at oparbejde et større fokus på patienten og dennes brug af deres produkter. I følge Sofie Gro Søndergaard, der arbejder med interaktion og innovation i virksomheden, er samarbejdet et vigtigt skridt i den rigtige retning for LEO Pharma.

- De studerende var utroligt dedikerede, kreative og professionelle. De turde udfordre vores arbejdsgange og komme med nye forslag til fokusområder, der kan gavne vores fremtidige projekter og processer, siger Sofie Gro Søndergaard.

Niclas Nilsson, der er chef-forsker i LEO Pharma, er enig.

- Det har været af stor værdi at modtage struktureret og professionel feedback, både i form af nye og mere detaljerede indsigter, men også i form af konkrete forslag til, hvordan vi kommer videre. En stor tak til de antropologistuderende for at levere!, siger Niclas Nilsson.