Antropologi stadig højt på listen over mest populære uddannelser – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Om instituttet > Nyheder > Antropologi stadig høj...

30. juli 2015

Antropologi stadig højt på listen over mest populære uddannelser

Med et adgangskrav på 11,0 er Antropologi på KU det 8. mest eftertragtede studie i landet. Det viser opgørelsen over årets optag på landets videregående uddannelser. 681 ansøgere søgte om at blive optaget på antropologi. Af dem slap 105 igennem nåleøjet.

Gode beskæftigelsesmuligheder

Institutleder Helle Samuelsen glæder sig over, at interessen for at læse antropologi stadig er meget stor.

- Det er meget tilfredsstillende at konstatere, at antropologi og fagets metoder fortsat fanger interessen hos nogle af landets dygtigste studerende, siger Helle Samuelsen.

- På Institut for Antropologi har vi de senere år arbejdet målrettet med at give de studerende mere erhvervsrettede kompetencer, for eksempel gennem vores særlige kandidatspor ”Business and Organisational Anthropology”. Antropologer finder i stigende grad beskæftgelse i det private erhvervsliv, hvor flere af de store virksomheder har fået øjnene op for antropologernes særlige kompetencer. Derfor må det store antal ansøgere også ses som en velbegrundet tiltro til, at man som antropolog vil have gode beskæftigelsesmuligheder på et fremtidigt dansk arbejdsmarked, siger Helle Samuelsen.

105 nye studerende er blevet optaget på antropologi og får dermed mulighed for at trykke rektor Ralf Hemmingsen i hånden i slutningen af august. Foto fra immatrikulationsfesten 2011.