Antropologer opnår beskæftigelse på 130 procent – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Om instituttet > Nyheder > Antropologer opnår bes...

01. april 2016

Antropologer opnår beskæftigelse på 130 procent

Nyt fokus på stammedans i Østcolombia er med til at sende antropologernes beskæftigelsestal gennem loftet. Meldinger om paniske tilstande på Økonomisk Institut

De seneste tal fra styrelsen viser, at antropologer i første kvartal af 2016 har opnået en beskæftigelsesprocent på 130. Antropologer er dermed ”super-meroverbeskæftigede” som det hedder i ministeriets konkluderende bemærkninger.

Stammedans booster beskæftigelsen
Dykker man ned i tallene viser det sig, at ikke alene har alle nyuddannede antropologer fundet arbejde i 2016, men mange andre fagdiscipliner er tilmed begyndt at pynte deres cv´er med titlen ”antropolog”, der som bekendt ikke er en beskyttet titel, hvis den bruges i sammenhæng med andre fag. Således er der en betragtelig mængde økonomer og dataloger, der på grund af hypen omkring antropologi benytter sig af titlerne ”antropologi-økonom” eller ”datalogi-antropolog” når de søger beskæftigelse. På den måde er beskæftigelsestallet for antropologi steget til de 130 procent.

- Vi var umiddelbart forundrede, da vi så tallene, men efter en nærmere kvalitativ analyse viser det sig, at der er god mening i den eksplosive stigning i beskæftigelsen. Især er vores nye tværfaglige fokus på stammedans blandt indianere i det Østcolombianske lavland gået rent hjem hos de danske arbejdsgivere, forklarer Luise Mandrup Andersen, der er Studie- og karrierevejleder på Antropologi.

Panik på Økonomisk Institut
Anonyme kilder oplyser, at der nærmest udbrød paniske tilstande på Økonomisk Institut, da de nye tal afslørede, at antropologi har overhalet økonomi i beskæftigelse. Ledelsen på økonomi skulle efter sigende have tilbudt Institut for Antropologi adskillige millioner kroner af egne STÅ-indtægter mod at antropologi går tilbage til en mere beskæftigelsesfjendtlig undervisning. Dette tilbud blev imidlertid afvist af ledelsen på antropologi med henvisning til, at det tilbudte millionbeløb var udtryk for en kold og kalkulerende moderne homo economicus tankegang, der ikke i tilstrækkelig grad indtænker og symboliserer en altruistisk domineret gaveøkonomi i Marcel Mauss´ forstand. Ledelsen på Økonomisk Institut har angiveligt måtte oprette et professorat i diskursanalyse for ad den vej at få hjælp til at tolke, hvad disse ord faktisk betyder. Det er på nuværende tidspunkt uafklaret, hvorvidt de to institutter vil komme frem til en aftale.