Kristoffer Albris

Kristoffer Albris

Lektor

Google Scholar - Research Gate - LinkedIn

Jeg er adjunkt på SODAS og Institut for Antropologi hvor jeg forsker i dataetik, opmærksomhed, digital antropologi, digitale metoder, klimatilpasning og katastrofer.

Jeg er en del af ERC projektet DISTRACT - The Political Economy of Distraction in Digitized Denmark, hvor jeg er vice-PI og ansvarlig for et subprojekt om digital disconnection og detox. På dette projekt arbejder vi med at kombinere data fra en lang række metoder: fra etnografisk feltarbejde, interviews, surveys, experience sampling, til web scraping, hyperlink netværksanalyse, samt forskellige former for maskinlæring i form af topic models og sentiment analysis.

I forbindelse med mit arbejde om dataetik og datapolitik på SODAS og DISTRACT, underviser jeg forskellige kurser og giver foredrag om ansvarlig brug af socialvidenskabelige metoder. Jeg er desuden medlem af DJØFs TechDK Kommission, som samler en række eksperter der bidrager til samfundsdebatten om data, kunstig intelligens og ny teknologi.

En anden del af min forskning kigger på hvordan katastrofer og klimaforandringer former samfund. Jeg har lavet feltarbejde i Centraleuropa (Tyskland), i Danmark og i det Sydlige Stillehav (Fiji) og er medlem af Copenhagen Center for Disaster Research (COPE)

Jeg er koordinator af DICAN netværket (Disaster and Crisis Anthropology Network), under EASA (European Association of Social Anthropology). Jeg er desuden medlem af RealDanias vidensnetværk under kampagnen "Byerne og det Stigende Havvand", der støtter danske kommuners arbejde med stormfloder.

Udvalgte publikationer

 1. E-pub ahead of print

  Digital Dependence: Online Fatigue and Coping Strategies During the COVID-19 Lockdown

  Gregersen, Emilie Munch, Astrupgaard, Sofie Læbo, Jespersen, Malene Hornstrup, Gårdhus, T. & Albris, Kristoffer, 2023, (E-pub ahead of print) I: Media, Culture & Society.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

 2. E-pub ahead of print
 3. Udgivet

  The Political Economy of Attention

  Pedersen, Morten Axel, Albris, Kristoffer & Seaver, N., 2021, I: Annual Review of Anthropology. 50, s. 309-325

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

 4. Udgivet

  A View from Anthropology: Should Anthropologists Fear the Data Machines?

  Albris, Kristoffer, Otto, Eva Iris, Astrupgaard, Sofie Læbo, Gregersen, E. M., Jørgensen, L. S., Jørgensen, O. N., Sandbye, C. R. & Schønning, S., 2021, I: Big Data & Society. 8, 2, s. 1-7

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

 5. Udgivet

  Resilience Unwanted: Between Control and Cooperation in Disaster Response

  Krüger, M. & Albris, Kristoffer, 2021, I: Security Dialogue. 52, 4, s. 343-360

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

 6. Udgivet

  In the Interest(s) of Many: Governing Data in Crises

  Clark, N. E. & Albris, Kristoffer, 2020, I: Politics and Governance. 8, 4, s. 421-431

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

ID: 49764214