Anne Sofie Beer Nielsen

Anne Sofie Beer Nielsen

Ph.d.-stipendiat

Jeg er PhD studerende på Institut for Antropologi, hvor jeg undersøger konflikter, der udspringer af at bo kystnært, ved og med havet, i Danmark. I en tid hvor havvandsstigninger og mere alvorlige stormfloder præger den nære horisont, bliver kystsikringsplaner stadig mere presserende.

PhD projektet en del af projektet 'Coastal Conflicts: Mapping Storm Surge Protection Disagreements and Solutions in Denmark'. Sammen med PI Kristoffer Albris og studentermedhjælper Emma Kirketerp Nielsen udfører vi en digital kortlægning af alle stormflods- og kystsikringsrelaterede konflikter i Danmark. Her identificerer vi kilder til konflikt, herunder kystsikringsløsninger, finansieringsmodeller, økologiske og andreartslige hensyn.

Målet er at bidrage med indsigter, der kan hjælpe med at forhindre, at fremtidige kystsikringsprocesser glider ud i sandet eller blive udskudt over en længere årrække, alt imens risikoen for oversvømmelse består.

På baggrund af 9 måneders etnografisk feltarbejde i tre forskellige kystområder i Danmark, skal PhD projektet undersøge hvilke ståsteder borgere, kommunale aktører og foreninger indtager i lokale kystkonflikter. Jeg er særligt interesseret i hvilke hensyn, værdier og risikoopfattelser, der ligger til grund for disse.

En central del af mine forskningsinteresser består i at udforske potentialet af audio-visuelle metoder. Jeg er både optaget af, hvad den audio-visuelle tilgang kan tilføre som metode, hvilken indvirkning den har på felten, feltarbejdet og feltarbejderen, samt hvilke dialogiske og analytiske muligheder den tilbyder, og hvordan den kan bruges som formidlingsgenre.

ID: 337047873