15. juni 2022

Ny bog undersøger den indendørs livsforms betydning for vores natursyn

BogforsideDet begyndte med en undren over, at mange mennesker kan være næsten religiøst optaget af naturen, samtidig med at langt de fleste i dagens Danmark tilbringer det meste af livet indendørs.

Senere blev det til feltarbejde og interviews med strandmennesker, fuglefolk, miljøforkæmpere og klimaaktivister.

Resultatet kan læses i Cecilie Rubows nye bog, ’Indendørsmenneskets natur’, som med et personligt afsæt undersøger, hvad vores indendørs livsform betyder for vores forståelse af naturen, og hvilken betydning den har håndteringen af verdens økologiske kriser.

Som lektor på Institut for Antropologi og med en almindelig parcelhusopvækst i bagagen er Cecilie Rubow et indendørsmenneske som så mange andre - og med et tilsvarende begrænset naturkendskab. Hun kan med egne ord kun kende forskel på store fugle og små fugle.

Men arbejdet med bogen fører både til nye fugle- og plantevenner og en erkendelse af, at der ikke blot er én natur, men flere, og at naturen er, hvor vi mindst venter det. Samtidig er 'Indendørsmenneskets natur' en introduktion til ny antropologisk tænkning om, hvordan de økologiske kriser kalder på nye måder at begribe naturen på.

--

Læs mere om udgivelsen hos Aarhus Universitetsforlag: Indendørsmenneskets natur

Find også her et link til forlagets podcast med Cecilie Rubow, hvor hun fortæller om bogen og sit arbejde med den.