At navigere i ukendt terræn - En inspirationsbog til soldaterveteraner og andre, der står i karriereskift – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Forskning > Publikationsomtaler > At navigere i ukendt t...

24. november 2017

At navigere i ukendt terræn - En inspirationsbog til soldaterveteraner og andre, der står i karriereskift

Lektor Birgitte Refslund Sørensen har været med til at skrive bogen 'At navigere i ukendt terræn - En inspirationsbog til soldaterveteraner og andre, der står i karriereskift' sammen med Bjarne Ambjørn Kehr og Helene Djursø.

Bogen stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor det er så svært for kompetente veteraner at komme ind på det civile arbejdsmarked? Soldaterveteraner har en hel unik holdånd. På alle niveauer har veteranerne været vant til at tænke ud af boksen, udnytte de forhåndenværende muligheder og skabe løsninger i kaos. Det er naturligt for veteraner at forvente, at planer ikke holder, og de går derfor ikke i panik, når ulykken eller bare det uforudseelige opstår. I vores omskiftelige verden er det efterspurgte kompetencer på det civile arbejdsmarked - alligevel er der en stor del, der sidder fast i arbejdsløshed. 

En væsentlig årsag er den manglende oversættelse af militære kompetencer til civile kompetencer. Hvad er det, veteranerne har teoretisk viden om og praktisk erfaring med i en så høj grad, at de vil kunne bestride et tilsvarende job med de samme funktioner på det civile arbejdsmarked? 

Det forsøger Birgitte Refslund Sørensen at besvare i bogen, hvor professionelle headhunters, erhvervspsykologer og karriererådgivere deler ud af deres erfaringer, giver gode råd og introducerer nyttige værktøjer. 

Birgitte Refslund Sørensen, Bjarne Ambjørn Kehr og Helene Djursø, At navigere i ukendt terræn - En inspirationsbog til soldaterveteraner og andre, der står i karriereskift, Content Publishing, 2017.