Vi spiser 200 piller om året – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Antropologi > Om instituttet > Institut for Antropologi i pressen > Vi spiser 200 piller o...

21. april 2017

Vi spiser 200 piller om året

»Medicin er blevet en del af hverdagen. Mange tænker simpelthen ikke over, at medicin er medicin,« siger Sofie Rosenlund Lau, farmaceut og ph.d.-studerende ved Institut for Antropologi på Københavns Universitet

Det er dog ikke ligegyldigt, hvad man tager, og Sofie Rosenlund Lau anbefaler, at man stiller sig selv spørgsmålet: Hvorfor har jeg behov for medicin nu?

»En gang imellem kan det være fint at tage noget smertestillende. Det gør jeg også, men det der rutinemæssige ikkereflekterende brug synes jeg, er problematisk. Jeg tror i mange tilfælde, at det kan undværes,« siger hun.

Sofie Rosenlund Lau synes, at det er vigtigt, at vi diskuterer, hvad medicin er, og hvordan vi bruger det, også selvom der er tale om svagt smertestillende præparater.

Sofie Rosenlund Lau i Søndagsavisen den 13. april: Vi spiser 200 piller om året