Må man, eller må man ikke spise ko? – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Antropologi > Om instituttet > Institut for Antropologi i pressen > Må man, eller må man i...

14. juli 2017

Må man, eller må man ikke spise ko?

Må man, eller må man ikke spise ko? Diskussionen er blusset kraftigt op i den seneste tid i Indien, hvor 80 procent af befolkningen er hinduer og 14 procent er muslimer.

Hinduer opfatter koen som et helligt dyr, der samtidig øger den seksuelle lyst. Flere steder er det derfor blevet ulovligt at slagte og spise køer.

Air India er gået ind i debatten og har fjernet al oksekød på indenrigsrejser. Lektor Atreyee Sen forklarer til DR Nyheder, at det kan ses som udslag af pres fra regeringen grundet den stigende hindunationalisme i Indien.

Lektor Atreyee Sen, Flyselskab bandlyser kød på indenrigsflyvninger, d. 11.07.2017