Flyselskab bandlyser kød på indenrigsflyvninger – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Antropologi > Om instituttet > Institut for Antropologi i pressen > Flyselskab bandlyser k...

12. juli 2017

Flyselskab bandlyser kød på indenrigsflyvninger

Air Indias beslutning om at droppe kød i flymåltidet, kan ses som udslag af pres fra regeringen, siger Atreyee Sen, der er lektor i antropologi på Københavns Universitet og har beskæftiget sig med konflikten i Indien.

- Med den stigende hindunationalisme er der en meget negativ association med det at spise kød fra en ko, forklarer hun og angiver flere forklaringer.

Koen bliver betragtet som et helligt dyr, der skal tilbedes og samtidig menes kødet at øge lyst.

- Flere tror derfor, at de muslimer, som voldtager og overfalder hindukvinder, gør det, fordi de spiser kød. Selvtægtsgrupperne, der begår voldelige overfald mod muslimske mænd betragter det derfor som en slags hævn, forklarer Atreyee Sen.

- Siden hindunationalisterne kom til magten, har disse selvtægtsgrupper set det som en mulighed for at begå voldelige overfald på især muslimer i den tro, at de kan gøre det uden konsekvenser. Og oftest er det faktisk lykkedes, forklarer hun.

- Grupperne er blevet mere synlige og organiseret, de har store dele af befolkningens opbakning og der er foretaget meget få anholdelser, siger hun.

Atreyee Sen til dr.dk den 11. juli 2017: Flyselskab bandlyser kød på indenrigsflyvninger