Antropologien giver evnen til at analysere før man træffer beslutninger – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Antropologi > Om instituttet > Institut for Antropologi i pressen > Antropologien giver ev...

20. september 2017

Antropologien giver evnen til at analysere før man træffer beslutninger

Først tog hun på feltarbejde i jobcentret. Derefter i hjemmeplejen.

For man kan ikke være direktør i en kommune med ansvar for store personalegrupper uden at vide, hvordan det er at arbejde "ude i marken".

Det mener Gitte Løvgren, der er velfærdsdirektør i Odsherred Kommune og for et par år siden gennemførte en toårig master i velfærdsantropologi på Københavns Universitet.

Gitte Løvgren er ikke, som ledere er flest. Hun kender ikke selv andre ledere, der har været på feltarbejde. Men hun kan kun anbefale de antropologiske redskaber.

- Man lærer at forstå mekanismer og strukturer. Man lærer at forstå, hvorfor vi gør, som vi gør, og hvad vi hviler vores antagelser på. Det er et ledelsesredskab, som absolut er godt at have. Jeg reflekterer på en anden måde, end jeg gjorde tidligere og træffer beslutninger, der er bedre funderet…… håber jeg.

Blandt de antropologiske redskaber er evnen til analysere, før man træffer beslutninger.

- Hvad er det, jeg ønsker at påvirke? Her er det vigtigt at understrege, at analysen foregår på de forudsætninger, som dem, der er aktører, har, siger hun.

Antropologien giver evnen til at analysere før man træffer beslutninger