Masser at fejre for Antropologi – Københavns Universitet

Institut for Antropologi > Om instituttet > Nyheder > Masser at fejre for An...

14. juni 2017

Masser at fejre for Antropologi

Der var masser at fejre for Antropologi på Instituttets Dag den 13. juni. Spændende projekt-oplæg blev krydret med prisuddelinger: Helle Bundgaard fik hæderen som årets underviser, mens studerende Maja Bruun Nielsen fik årets Tricksterpris for sine refleksioner om forskellen på stier og veje

Antropologien på KU rykker i disse år kun én vej: Fremad.
Instituttets forskere har landet adskillige store, eksternt finansierede projekter og i følge QS University Ranking indtager antropologi på KU en 16. plads i verden, en førsteplads i Skandinavien og en 2. plads i det kontinentale Europa.

Med andre ord er der masser at fejre, og derfor var det også en glad institutleder Helle Samuelsen, der kunne byde velkommen til Instituttets Dag den 13. juni.

Institutleder Helle Samuelsen byder velkommen og præsenterer den stribe af nye projekter instituttet har fået godkendt i løbet af det sidste år

Dagens program var en demonstration af diversiteten i forskningen på instituttet. Med oplæg om alt fra robotter og lufthavns-antropologi over bæredygtighed og livet med sygdommme til det gode seniorliv kom dagen rundt om en bred vifte af de emner, der optager institutet i disse år.

Barbariske stier

Årets undervisningspris gik til tidligere studieleder Helle Bundgaard og blev overrakt af nuværende studieleder Heiko Henkel. Heiko lagde i sin begrundelse vægt på de mange undervisnings-initiativer som Helle Bundgaard satte i gang i sin tid som studieleder. Især fremhævede han etableringen af forskergrupper, undervisnings-retreats og online feedback i forbindelse med specialevejledning som tre eksempler på Helle Bundgaards arbejde for at styrke kvaliteten af undervisningen på Antropologi.

For femte år i træk uddelte Gemeinschaft årets Tricksterpris. Prisen gives til et opfindsomt forslag der, med udgangspunkt i klassisk antropologi, giver en løsning på et samtidigt problem. Årets tema var Mobilitet og Ruter og vinderen blev Maja Bruun Nielsen, der fik prisen for sine refleksioner omkring "civiliserede veje" og "barbariske stier."

Wall Street i Chr. Hansen

Dagens sidste oplæg stod Professor Melissa Fisher for. Melissa Fisher er nyudnævnt professor i Business and Organizational Anthropology og vil de næste fem år være ansat ved instituttet gennem en bevilling fra Laurits Andersens Fond.
Melissa Fisher har blandt andet skrevet bogen Wall Street Women om den første generation af kvinder i den amerikanske finanssektor. I sit oplæg fokuserede hun på fremtiden for erhvervsantropologien: Hvad er erhvervsantropologi i det 20. århundrede og hvad er forholdet mellem etnografer og deres informanter i erhvervslivet?

Eftermiddagen blev rundet af med fejring af de nye kandidater og efterfølgende middag og fest.